Friday, November 24, 2006

ih-ah


Ezelpinguins, ik had er waarachtig nooit over gehoord, gelukkig informeert onze vlaamse omroep mij in het journaal over dit " item " van nationaal belang. Kommer en kwel in Vorst, maar vreugde in A.
Hopelijk raakt Luc Bungeneers niet overstressd, nu zijn werkterrein ( schepen van dierenwelzijn) weeral uitgebreid wordt met een nieuw soort luidruchtige dieren , die voortaan asiel verkregen hebben in de Zoo. Een pinguin die kan balken als een ezel, is dat geen wereldnieuws ? De vraag stelt zich wel of deze nieuwkomers gescreend zijn op hun " integratiebereidheid " ? Volgens welke criteria worden deze specimen al dan niet aanvaard ? Is Gaia geconsulteerd over de opname in een gesloten asielcentrum ? Heeft Bungeneers een lange termijnvisie op de dierenpopulatie en de diversiteit ervan in onze stad. Wat als er morgen neiging tot getto-vorming zich voordoet? ...
Om maar te zeggen dat het ambt van schepen voor dierenwelzijn vooral niet moet geminimaliseerd worden. Onbegrijpelijk dat het thans gecumuleerd wordt met de job van schepen van financiƫn.
Hoogtijd dat er zoals in Nederland een" partij voor de dieren " wordt opgericht en dat een apart en volwaardig departement wordt uitgebouwd .

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home