Wednesday, October 25, 2006

Baron ( in spe )


Geen schepen van veiligheid, wel een schepen van dierenwelzijn in Antwerpen !
Keizer Patrick heeft de postjes verdeeld en de prioriteiten vastgelegd .
Dit gezegd zijnde , eerst een verdiend herfstverlof van 10 dagen en daarna nemen we rustig de tijd om inhoudelijke invulling van deze postjes op punt te zetten. Voorwaar Patrick is nog geslepener dan ik dacht. Eerst bondgenoten maken door geschenkjes ( jobjes ) uit te delen en dan " pro forma " over de accenten in de toegewezen bevoegdheden discussieren. Of denk je dat de VLD en CD&V hun schepenambtje nog in de weegschaal gaan leggen door principes op het scherp van de snede te hanteren?
Patrick is een handig strateeg en zal als een zonnekoning over " A " regeren ! Zoveel is zeker.
Terug naar aanhef: dierenwelzijn is een prioriteit voor het Antwerps stadsbeleid. Over welke dieren ( buiten de ZOO ) hebben wij het dan eigenlijk ? Buiten honden en katten, kanarievogels, ratten en muizen en enkele hamstertjes zie ik niet zodanig veel specimen die onder dit departement vallen.
Neerhofdieren, pluimvee, paarden , koeien en varkens zijn marginaal vertegenwoordigd in het moderne stadsbeeld, dus daardoor kan dit aandachtspunt niet ingegeven zijn.
Zou het dan toch de bekommernis om de talrijke ( 33,5%) " mestkevers " zijn, of het lot van de vele offerdieren ( schapen ) van de moslimgemeenschap die hier de bezorgheid van onze bestuurders vormen ?
Benieuwd hoe de beleidslijnen van dit departement verder zullen ingevuld worden .
Verder is Patrick de allochtone kiezers die hem aan de macht brachten wel dankbaar, maar wegens " onervarendheid " worden ze vriendelijk verzocht nog 6 jaartjes op de reserve banken te blijven zitten. Of dat ook zo slim was , Patrick ?
Toemaatje :
Nu Patrick zelfs door de koning is ontvangen moet hij wellicht kortelings op zoek naar een heraldisch motief en een wapenspreuk. Suggestie : l' ét"A"t, c'est moi .

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home