Saturday, October 14, 2006

Belgistan


9 oktober 2016 : De democratische verkiezingsdag was al weken gepropageerd op de staatszender VRT ( Veeltalige Rode Televisie ) en in menig duidingsprogramma waren de verwezelijkingen van de regering uitvoerig in de verf gezet . De regeringspartij SclspinvagrPa ( Socialistische christelijke liberale spiritisten en nieuw vlaamse alliantie Partij arabica ) had het de voorbije legislatuur naar eigen zeggen immers helemaal niet slecht gedaan . Vooral op gebied van cultuurverrijking waren belangrijke stappen gezet: Dank zij de aanmoedigingspremies voor gezinshereniging van allochtonen kon de nieuw-Belgwet ten volle renderen. De versoepeling van de asielregeling mag hierbij evenmin vergeten worden ( enkel Amerikanen waren nog uitgesloten ). Een en ander zorgde voor een gestage groei van de Belgische bevolking ( en dat was toch nodig om de vergrijzing tegen te gaan , niet ? ) . Vooral de cijfers in het Kalifaat Hasan-twerpen en Kalim-burg waren symbolisch voor het goed bestuur. De werkloosheidsuitkeringen waren gedecimeerd, de staatsjobs hadden immers een exponentiƫle groei gekend, een moslim kon nog maximum 4 vrouwen hebben, die niet op de arbeidsmarkt werden opgenomen, zodat enkel nog OCMW ( Onderhoud door Christenen van Moslims en Walen )- uitkeringen en de verhoogde kindergelden enige opvolging vroegen . De verplichting om een hoofddoek te dragen was beperkt tot buitenhuis. In de geslotenheid van de huiskring hoefde het nu niet meer ( zolang er geen bezoek kwam, wel te verstaan ). Het regime was bovendien uiterst tolerant tegenover de christenen, De christelijk belastingstarieven waren amper 20% hoger dan deze van de Moslims.
Ongelovige honden werden meedogeloos vervolgd en het land uitgewezen en dat zou nog verscherpt worden. De Joden vormden geen echt probleem meer want die waren bij het verdwijnen van de diamanthandel uit de Peh-li-Kahan-straat , eveneens zo goed als verdwenen. De bouw van Moskeeƫn was nooit zo florerend gebleken, van werkloosheid in de bouw was dan ook nauwelijks sprake. En iedereen weet dat het als het in de bouw goed gaat, het overal goed gaat!
Het was duidelijk dat de enige oppositiepartij VB ( Vlottend Blok ) geen schijn van kans meer maakte en op sterven na dood was. In Borgerokko behaalde ze nog amper de kiesdrempel .
Grote verasingen in de uitslag waren dus uitgesloten. Bin- Pah-Trik zou zo goed als zeker nog een nieuwe legislatuur volmaken .
Alleen spijtig dat de verkiezingsvrijdagen niet meer zo spannend waren als dat zondags het geval was in het prille begin van de 21-ste eeuw.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home