Saturday, September 16, 2006

Lange tenen


En we zijn weer vertrokken ! Na de duivelsverzen , na de Deense cartoons is nu de ongelukkige toespraak van de Paus opnieuw wereldnieuws. Benedictus citeert in zijn speech een uitspraak van een Byzantijnse keizer waar de leer van Mohammed in verband wordt gebracht met geweld en hup, daar gaan we weer...
Persoonlijk vind ik de uitspraak ook alles behalve diplomatisch en empatisch en ze had bijgevolg beter vermeden kunnen worden, mits een andere stijlfiguur te benutten om hetzelfde te zeggen. Verder vind ik het moeilijk te oordelen als men niet de context van deze passus in de volledige redevoering kent. Maar dat is nu éénmaal typerend voor de "slogan"- oorlog.
Neemt niet weg dat nogmaals blijkt dat onze moslimbroeders uitermate lange tenen hebben.
Marokko roept zijn ambassadeur terug, Maleisië , Egypte, Iran, Turkije... roeren zich om ter hevigst! Terwijl in omgekeerde richting ook niet altijd elegant taalgebruik wordt gebezigd dacht ik
Men kan zich afvragen of een constructieve dialoog met dergelijke overacting aan gevoeligheden, zo wie zo nog wel mogelijk is.

En waarom in godsnaam willen al die moslims dan toch persé naar het Goddeloze Europa ( Westen ) ?
Is hun areaal dan niet ruim genoeg ? Neen, in het overbevolkte ( maar weliswaar voorlopig nog rijke westen ) daar moeten ze zijn ! ( en vooral niet langer meer integreren, wel inspraak, participatie en solidariteit eisen. ) .
En de o , zo breeddenkende linkse allochtonenknuffelaars hebben het probleem laten escaleren door hun multicultureel tolerantiemodel als zaligmakende maatschappij-orde voorop te stellen . ( Verrijkend, kruisbestuiving der culturen, gelijkheid, anti-racisme...en meer van deze fraaie intellectuele woordenkramerij waar men alles en nog wat kan mee bewijzen )
Een vraagje : De passus over Mohammed , verpreiding van de Islam, kruistochten.. die in de geschiedenisleer dacht ik toch nog altijd aan bod moeten komen in ons zo geroemd onderwijs, worden daar geen problemen mee verwacht in de nabije toekomst?
Misschien nog gauw een extra subsidie toekennen aan Kif Kif &Co om een studie hieraan te wijden ? Of is dat al lang gebeurd ?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home