Wednesday, September 06, 2006

Schrijnende discriminatie


Ik lees op de site van de VRT dat Radio 1 een oproep doet om humoristische teksten in te sturen voor een nieuw programma dat " cup royal " gaat heten. Verloren moeite want dergelijke teksten zijn zonder meer zo van het net te plukken. Ik beveel in dit verband een bezoekje aan aan de progressieve , interculturele site van Vlaanderen " Kif Kif ( http://site.kifkif.be ) . Soms is het wel niet duidelijk of men nu beter lacht, dan wel weent, maar dat komt ongetwijfeld door de missie die Kif Kif zichzelf voorhoudt. ( buiten het aanklagen van het VB ) .
Geef toe, als je jezelf en progressief en pluralistisch en solidair en anti-racistisch en democratisch taxeert en daarbij tevens en creatief en eigentijds en innoverend en rechtvaardig en hervormend en geëngageerd en multicultureel ( oef ) wil tewerkgaan, dan kan je geen enkel diepzinnig wereldprobleem uit de weg gaan.
Gelukkig is Kif Kif ruim gesubsidieerd en gesteund zodat het niet aan cummunicatiemiddelen ontbreekt. ( Wereldsolidariteit, Oxfam, vredeseilanden, plan, broederlijk delen, koning Boudewijnstichting, federatie marokkaanse democratische organisaties, Vlaamse gemeenschap...)
Kif Kif heeft derhalve zelfs een radiozender waarbij evenzeer geen precair onderwerp wordt uit de weg gegaan. Wat dacht u van het prangend probleem van het gebrekkig beleid aan openbare plasvoorzieningen en het daarmee gepaard gaande wildplassen !
Radio Kif Kif wijdt onbeschroomd een volledig programma van een half uur aan een diepgaand intervieuw met twee actieve leden van de in Gent uiterst militante " Plasactie "
Els De Vos en Baharak Basher geven diepzinnige beschouwingen over de met deze problematiek gepaard gaande schokkende ongelijkheid tussen man en vrouw!
Zij zijn ervan overtuigd dat de mannen niet alleen meer wildplassen dan vrouwen, maar dit dan ook nog ostentatiever en minder verborgen doen dan vrouwen. Helemaal zeker zijn ze wel niet en pleitten dan ook voor een wetenschappelijke studie hieromtrent .Bovendien krijgen de mannen dan ook nog meer openbare urinoirs dan er toiletten ( voor vrouwen ) in het straatbeeld te bespeuren zijn! Nog mooier, in de openbare toiletten zijn er gewoonlijk 2 voorzieningen voor vrouwen en 2 voor mannen, tot daar nog aan toe! Maar wist u dat er dan gewoonlijk nog 2 extra urinoirs voorhanden zijn ? Een flagrante discriminatie, zeker als u weet dat een vrouw toch meer tijd nodig heeft om te plassen dan een man !
Maar de schrijnende ongelijkheid gaat nog verder: door de ruime voorziening aan openbare urinoirs zal een man minder verplicht zijn gebruik te maken van toiletten in bv. het station , warenhuizen, horeca... en daar moet men toch wel betalen zeker !...( en zo gaat het een half uur door )
Ik stel voor dat u zelf naar het programma luistert . ( programma: de stad herdacht )
Het leven kan hard zijn .
Spijtig dat men er niet bij verteld hoe men dit probleem in Marokko heeft opgelost .

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home