Wednesday, September 20, 2006

Fietsjacking


Berichtgeving in de kranten op maandag 18/09/06
Voorbije zondag 17/09/06 autoloze zondag in de hoofdstad. Het weer zit mee , indian summer en massale opkomst voor een dagje fietsplezier. In de krant een poëtisch sfeerbeeld van de Koningstraat met het justitiepaleis in de achtergrond, vrolijke snoeten op de fiets, geen auto te bespeuren.
Bravo voor de organisatoren , niets over het hoofd gezien! Mooi, het leven is mooi ! Trouwens wat kan er nu mislopen op zo'n dag dat de zwakke weggebruiker koning is ?

Berichtgeving in GVA op dinsdag 19/09/06
Gewelddadige fietsdiefstallen ( 2 ) tijdens autoloze zondag te Molenbeek en te Jette. ( tiens, tiens !)
Daders : 7-tal ' jongeren' die spoorloos zijn . Methode : bestuurder boutweg van zijn fiets gesmakt en fiets meegenomen.
Tip voor volgend jaar : anti-fietsjacking- eenheid opleiden in achtervolgingstechnieken per fiets ( vermits auto's die dag verboden zijn ) en opvorderen op autoloze zondag, anti-carjacking- team een extra dagje verlof , een extra toelage voor de car-jackers ( deze beroepscategorie zitten immers een volledige dag zonder inkomen ! ).
Bovenstaande foto illustreert dat men in het buitenland, dit soort intensieve fietstrainingen reeds geruime tijd met succes in het politiecurriculum heeft opgenomen.

Al bij al is fietsen toch niet zonder risico !

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home