Thursday, December 28, 2006

Volgmigratie


Merkwaardig artikel in de rubriek " mediawatch" van www.Kifkif.be .
Frontale aanval op niemand minder dan... Yves Desmet ( DSm ) !!
In zijn plaats zou ik er niet al te gerust meer in zijn, kortelings wordt wellicht een procedure lastens zijn artikel dd. 16/12 ll. in De Morgen omtrent " volgmigratie " ingeleid bij CGKR.
Wat heeft dit icoon van het politiek correcte denken en van het caviaar-socialisme, dan plots in ongenade doen vallen ?

In zijn artikel over " volgmigratie " ( lees importeren van nieuwe belgen via huwelijk ) gaat hij volgens Kifkif volledig uit de bocht: Ik citeer enkele voltreffers uit het artikel van Kifkif :

-"DSm. stigmatiseert...jonge Belgen van Marokkaanse afkomst op basis van " geringe" informatie over hun huwelijksgedrag )
( ik heb niets gezegd )

- "... Hij stelt het seksisme van een "beperkte groep "gelijk aan de cultuur van een hele groep "
( tiens , 2/3 wordt dat dan een beperkte groep genoemd ? )

-" ... Waarom stigmatiseert DSm. dan ook niet de Vlamingen wegens het bestaan van jonge mannelijke Vlaamse Hooligans ? "
( als dat geen discriminatie is, weet ik het ook niet meer ! )

- "...DSm. neemt zelfs niet in overweging dat...partnerkeuze bij mensen in "diaspora" een ... complexer fenomeen is... Ouders, vrienden, sociaal-culturele achtergrond en opleiding, ambities, het in stand houden van transnationale banden en continuiteit met het verleden, al die "dingen" oefenen invloed uit op wat men aantrekkelijk vindt "
(terzijde, Marokkaanse diaspora , -nooit van gehoord - , overigens ken ik ook nog een paar van die " dingen " die invloed uitoefenen op de aantrekkelijkheid : RVA, OCMW, Ziekteverzekering... )

-"... jonge vrouwen uit het rurale Marokko zouden...evolutie van integratie en emancipatie verhinderen , nog altijd volgens DSm."
( deze uitspraak vindt Kifkif 'bijzonder storend ', terecht zou ik zeggen, heeft DSm. dan nog niet door dat begrippen als integratie en emancipatie in de newspeak vervangen zijn door het predicaat " diversiteit " ?)

Ik kan nog doorgaan, maar waag me niet verder op glad ijs .
Yves De Smet verkondigt warempel het discours van het VB !
Wat gaan we nog allemaal meemaken?







0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home