Wednesday, December 13, 2006

Geldnood


Prins Laurent weet van niets ! Blijkt dat in de jaren 9o in zijn riante villa, alsmede in de dierenklinieken van zijn stichting voor vele miljoenen ( bef-weliswaar ) en op haast miraculaire wijze afwerkingswerken werden uitgevoerd , zonder dat hij daarvoor facturen kreeg aangeboden . Is dat geen meevaller !!
Begin deze maand raakte echter bekend dat Limburgse bedrijven die de werken uitvoerden via frauduleuze circuits in de Belgische Zeemacht werden vergoed, waarbij wellicht nog andere gelden zonder tegenprestatie hun bestemming vonden .
Op VRT klonk dat zo : .....De prins zelf wordt niets ten laste gelegd. Aangezien het vuurtje echter blijft smeulen, klinkt de " newspeak " vandaag enigzins genuanceerd maar toch nog opmerkelijk " prinsvriendelijk ".
Het gaat immers over de woning van de prins ( bescheiden term toch ? ) en VRHSDT heeft na enkele weken ook al gereageerd : " De regering zal eens een vordering instellen opdat de" begunstigden van de fraude " de " gebeurlijke " schade aan de staat zal terug betalen"
De prins is niet onschendbaar, wordt eraan toegevoegd.
Dit gezegd zijnde kan baard Van de Lanotte niet achterblijven ! Hij gaat zowaar nog eens " spitten " en " als het verhaal klopt vindt hij het logisch dat de prins het geld terugstort aan de overheid .
Ferme taal en bewonderenswaardige daadkracht van onze leiders, vindt u ook niet ?
Iemand die fraudeert en steelt wordt gevraagd de buit terug te storten !
Vervolging ? straf ? Wat bedoelt u ?
Is het u ook al opgevallen dat telkens men gaat " uitspitten " ( liefst tot op het bot ) men zolang spit tot de zaak uit de actualiteit is om ze daarna in een doofpot " in te spitten " ?
Dura lex, sed lex !

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home