Monday, December 11, 2006

Moussem


Zaterdag relletjes in ( multi) cultuurtempel Roma te Borgerhout, naar aanleiding van het dubbelconcert met de allochtone groepen Kasba en Saïd Mariouri. Een groepje vaneen 10 -tal jongeren vatten post voor de ingang en proberen de toestromende allochtonen , nieuwe en oude Belgen ervan te weerhouden het concert bij te wonen. Er wordt geroepen , tickets worden uit de handen gerukt en verscheurd, geduw en getrek kan dus niet uitblijven. Zover is het nu gekomen, vredige marokkaanse concertgangers worden belet hun eigen culturele groepen te bewonderen. Is de onverdraagzaamheid dan zover gewoekerd in A ? Is de racistische reflex dan al zo erg verankerd in sommige milieus ?
Blijkbaar wel, is het dan verwonderlijk dat door dit incident opgezweepte jongeren even later de deuren van zaal Roma instampen, meubilair en asbakken vernielen om dan als de weerlicht te verdwijnen ?
En dan te weten dat de concerten mede ingericht werden door Moussem (vzw = SUBSIDIE ! ).
Nooit van gehoord ? Welnu ( hap even adem ) Moussem vzw is een stadsproject dat focust op multidisciplinariteit, diversiteit, inclusiviteit in termen van muziek, woord, theater en film.
Zij streven bovendien kunstbemiddeling na tussen nieuwe en oude vlamingen met accent op de Marokkaanse cultuur, maar tevens met opening naar andere Arabische en Islamitische culturen . ( www.moussem.be)
Prachtige initiatieven die dan op deze manier belaagd worden door onverdraagzamen ! Hoelang gaan wij dit nog tolereren?
Wie waren dan deze herrie stokers ? Waarschijnlijk extreem rechts uitschot ?
Maar nee, het waren toch wel mannen met taliban baarden zeker, arabische djellaba en fundamentalistische geloofsovertuiging die vonden dat concerten zoals in de Roma een lastering voor Allah zijn!
Zijn zij opgepakt ? neen hoor, wij leven toch in een land van vrije meningsuiting !
De intendant van zaal Roma is wel ontgoocheld, hij had zo hard gewerkt aan deze manifestatie in het kader van de multiculturele utopia, waarin hij zijn brood verdient!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home