Monday, December 25, 2006

Vrete op aarde


"Kerstmis is dien dag dat ze niet schieten" aldus Wannes Van de Velde. Het is dan vrete(n) op aarde.
In vlaanderen eet men Fondue, en in Walloniƫ eet men kalkoen, (beide full option ) en men geeft vele honderden euro uit aan " cadeautjes " voor alle deelnemers aan de familiale schranspartij.
Voldaan en enigzins " mottig " door de overdaad gaat men dan slapen om 's anderdaags het zelfde scenario over te doen, zij het in beperktere kring en met de resten van daags voordien. Dat terzijde, Kerstmis is daarnaast vooral een gezinsaangelegenheid met de verdienste dat in vele families de gezinsbanden nog eens aangehaald worden.
Voor mijn vrouw( niet tegenstaande alle beslommeringen ) en mijzelf , is het samenzijn en de respons van kinderen en kleinkinderen een moment van positieve beleving waarop de problemen van de buitenwereld op dat ogenblik geen vat krijgen. Mijn vader ( 86 ) is ook nog altijd van de partij en ervaart naar ik hoop een gelijkaardige voldoening door zijn nageslacht bij zich te voelen.
Vooral voor de boys is het een hoogdag( pakjesdag ) , daarbij komt nog het vooruitzicht van 14 dagen vakantie en de wetenschap dat op nieuwjaar nog een toemaatje te verwachten valt.
Ja , het zijn drukke tijden, Sinterklaas, Kerst, onnozel kinderen, nieuwjaar, drie koningen...
en weldra nog een " suikerfeest " erbij ?
Toch geniet ik van deze tijd van het jaar, voor de kalkoenen is het uiteraard een minder vrolijke periode !

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home