Sunday, September 24, 2006

Kafkanië


Onderwerpen voor blogs liggen voor het rapen voor zover men de sociaal-politieke actualiteit als doelgroep kiest. Erger is dat het monthy phyton gehalte van onze politieke actualiteit alsmaar toeneemt en meer hallucinante vormen aanneemt. De ontsnappings-stories uit onze gevangenissen bv. zijn al non-events geworden , niemand kijkt er nog vanop . De moslim-gerelateerde berichtgeving met hoog knuffelgehalte zijn dagelijkse kost. Zo is het begin van de Ramadam op vrtnieuws.net één van de HOOFDPUNTEN van de dag. ( want 400.000 moslims in ons land , zo blijkt ) .
Soms zit er wel een nuttige tip ( wel voorbehouden aan vrouwen ) tussen ook: geen zin om als bijzitter opgevorderd te worden op 8 oktober? Gewoon een hoofddoek dragen en weigeren die af te doen ( wegens religieuze principes ) en klaar is kees !
Ik wil maar zeggen dat het geen probleem vormt om alle dagen over hetzelfde te kankeren, maar bijster origineel en boeiend blijft dat wel niet. Ware het allemaal niet zo tragi-komisch en zo ingrijpend op onze dagelijkse levenswandel en handel, is de beste overlevingsstrategie ( kwestie van geen maagzweer te krijgen ) er niet te diep op ingaan.
Maar dat is verdomd moeilijk.
Vandaag dus geen actualiteit:
Een mopje dan maar ?
Levensvraag voor veel mensen: gaan we door, of slaan we af ?
Levensvraag voor veel politici : slaan we door, of gaan we af ?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home