Monday, September 25, 2006

Bondgenoten ?



Merkwaardig standpunt op de site van Kif Kif omtrent ' etnisch stemmen '. Wil u eerst hun definitie van deze term ? " Het betekent dat een groep mensen van één etnische ( of regionale ) afkomst in een politiek onbekende omgeving, uit defensieve gevoelens en tegen de meerderheid in, een stem uitbrengt op een kandidaat van dezelfde etnische groep " Volgens de auteur is dit fenomeen niks nieuws! ( versta: is dit fenomeen normaal )
Mijn vraag : waarin verschilt dit fenomeen van de drijfveer, die steeds meer mensen voor het VB doet kiezen ? Is dit niet hetzelfde als: " eigen volk eerst" (uit defensieve gevoelens tegen de meerderheid in ) een normaal gedragspatroon vinden? Toch eigenaardig vindt u niet ?

Ik citeer verder " zelfs als enkele allochtonen verkozen raken, vormt dat geen garantie voor een actieve politieke vertegenwoordiging van de groep van mensen die ze menen te vertegenwoordigen " En dat is onaanvaardbaar volgens Kif Kif.
Mijn vraag : Is dit niet dezelfde boycot die het VB al jaren ondervindt onder de noemer " cordon sanitair " ?

Ozgur Balci ( auteur van bedoeld artikel ) bekritizeert hier een politiek machtsspelletje dat kenmerkend is voor den Belgiek en als dusdanig reeds decenia de " postjespartijen " aan de ruif
laat zitten.

Op de duur worden Kif Kif en VB nog bondgenoten ? Stel u voor !

http://site.kifkif.be art: Etnisch stemmen is niks nieuws.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home