Friday, December 01, 2006

Smartie Piet


Onze trendsettende noorderburen zorgen weerom voor een stap voorwaarts. Alles moet kunnen, behalve uiteraard de gevoeligheden van de multiculturele leefwereld geweld aandoen. ( want niet politiek correct ) . Daarom werd het tijd dat de discriminerende en van weinig respect getuigende traditie van Sinterklaas en zijn " knecht" werd bijgestuurd. Zwarte Piet, tot op heden een " onderdrukte moor met donkere huidskleur " wordt voortaan " Piet " ( tout court- bijvoeglijk naamwoord ' zwart ' wordt zorgvuldig vermeden, want kan kwetsend overkomen bij de massaal geimporteerde gekleurde medemensen).
Wordt Piet voortaan dan een blanke helper ?
Zo ver is het nu ook nog niet, trouwens uitsluitend blanke figuranten geven eveneens een eenzijdig en vertekend beeld van onze welvaartsmaatschappij.
Onderschat vooral het vernuft van de hollanders niet. De pakjesboot van Sinterklaas is tijdens zijn tocht naar Holland door een regenboog gevaren. De pieten hebben nu alle kleuren ( smartie-pieten zeg maar ) : geel, groen, blauw, oranje... Zijn wij een multicultureel en vrolijk land , of niet ?
Is het binnenkort nog geoorloofd om zwarte schoenen te dragen ?

Bron: www.uitkijk.net

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home