Thursday, November 30, 2006

op naar 200.000


Weeral nieuwe jobs in het vooruitzicht ! De provincie Limburg leidt 4 ( vier ) laaggeschoolden ( in samenwerking met de vzw Felix ? ) op tot " dierenbegeleider ". Ouderen en zieken die zelf niet voor hun huisdier kunnen zorgen , kunnen voortaan beroep doen op een "team" begeleiders. In hetzelfde artikel ( vrtnieuws.net ) lees ik bovendien dat Sint Truiden al 4 jaar over een " dierenpolitie " beschikt ( niet te verwarren met dierenbegeleiders, beide functies hebben immers een totaal verschillende jobinhoud )
Het is niet de eerste keer dat briljante ideën uit Limburg komen ( denk maar aan Steve Gratis !), maar deze aanzet is toch wel geniaal ! Duizenden nieuwe jobs liggen immers zomaar voor het rapen . Reken even mee: 550 gemeenten x 2 ( politieagenten ) = 1100 dierenagenten!
( politie moet immers steeds per 2 optreden ) ; 10 provincies x 4 ( dierenbegeleiders ) = 40 nieuwe jobs . Bovendien zijn de toekomstperspectieven haast onbeperkt. Een volgende stap ligt immers voor de hand, de begeleiders zullen zich dienen te specialiseren in een bepaalde diersoort, kwestie van de specifieke gevoeligheden van hond, kat, cavia, parkiet ... niet te bruskeren en met het vereiste respect te benaderen.
Vrhstdt mag de limburgers dankbaar zijn .

1 Comments:

Blogger stefkens said...

Het beestige idee is nog beter dan het uitziet :
Hoeveel hoger geschoolden zullen zorgen voor de opleiding van de lager geschoolden? In welk instituut krijgen de hoger geschoolden een bijkomende vorming, van nog hoger geschoolden ? Hoe verplaatsen ze zich naar die cursussen etc.etc.?
Door de beestjes veilig en proper de straat op te sturen neemt het BNP toe met minstens 3ptn, gezwegen de enorme toename van BNWelzijn.
Aha !

Nu iets ernstiger. Hoe het ook kan marcheren: Bepaalde jobs worden door de plaatselijke overheid gecreëerd om er personen, ten laste van het OCMW, tijdelijk mee aan het werk te zetten totdat die genoeg werkdagen hebben om gerechtigd te zijn op werklozensteun. Als je weet wie de werklozensteun mag uitbetalen en er tevens wat van over houdt, en als de beestjes regelmatig weer eens een andere begeleider leren kennen, wie hoeft er dan nog te klagen?

11:13 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home