Wednesday, December 06, 2006

showbusiness


Doe de moeite om de berichtgeving omtrent VW Vorst chronologisch te overlopen, en wat blijkt ? De catastrofe wordt geleidelijk aan minder erg, wonderbaarlijk toch ?
Naarmate Guy zijn schouders onder de economie zet wordt de teneur van de persmeldingen meer en meer positief. Het lijkt wel of Guy is weerom volop bezig zijn streefcijfer van 200.000 bijkomende banen te verwezenlijken. Oordeel zelf : Uitdovingscenario voor Vorst ? Neen hoor, Guy zorgt dat de audi A1 in 2009 naar Vorst komt ! Eerst 4000 jobs op de tocht! Hoeveel zijn het er nu nog ? Niet duidelijk meer, maar Guy heeft er voorzeker een paar duizend van gered ?
Drama bij de toeleveranciers ? Ach , zo dramatisch is het nu ook weer niet , minister Van Velthoven heeft immers ook een rol in de " goed nieuws " show en verkondigde gisteren dat het banen verlies heus wel meevalt bij de onderaannemers . Volgens hem zullen het er maximum nog 1100 zijn ! Een meevaller toch ? knap geregeld en een bewonderenswaardig staaltje van jobcreatie !
Langs de zijlijn wordt wel toegegeven dat de inleverings en besparingsscenario"s nog niet concreet maar wel diepgaand zullen zijn , maar voorlopig lijkt het beter daar nog niet al te diep op in te gaan . Ons " sociaal overlegmodel " moet daarvoor immers eerst in werking gezet worden!
Daarna zien we wel weer !
De confusie van de berichten is dermate dat niemand nu nog exact weet wat er gaande is, maar de " indruk " is gewekt dat het toch minder erg wordt dan aanvankelijk gevreesd dank zij onze doortastende bestuurders !
Ondertussen worden de reeds verloochende remedies van brugpensioen en tijdelijke werkloosheid voor bedienden reeds in aanslag gebracht om de periode 2007-2009 te overbruggen. ( moesten wij met zijn allen niet langer gaan werken ? ) Primair is immers om de gemoederen te sussen tegen mei 2007. Daarna ? We zien wel !
Gelukkig volk met leiders van dit kaliber !

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home