Thursday, August 31, 2006

Pipo de boskabouter


Boomspotters verhinderen nu al weken de kapwerkzaamheden aan de bomen in de aanvliegroute van runway 29 van het vliegveld te Deurne. De kapwerken zijn nochtans een ingreep van openbare orde en veiligheid. De "landingslope" ( glijhelling waarmee het vliegtuig de landingsbaan dient aan te vliegen ) is imperatief en internationaal vastgelegd op 3° ( of 5% ).
Dit is een zeer flauwe helling en veel minder dan de meeste buitenstaanders geneigd zijn te denken. Bijgevolg is de aanvliegroute dus ook langer dan men op het eerste zicht zou denken.
Het voorkomen van obstakels langs deze slope is eveneens ondubbelzinnig aan internationale conventies gebonden.
Ik ga ervan uit dat de kwestieuse bomen thans in overtreding staan. ( ben het zelf niet gaan nameten, maar heb zelf wel 8 jaar op Deurne als privé piloot gevlogen, zodat ik toch meen te weten waarover ik spreek.)
Of dat de " grapjassen " die zichzelf bij wijze van protest aan de bomen vastketenen, de vliegreglementen eveneens kennen betwijfel ik, want dan zouden zij niet zo lichtzinnig omspringen met onverantwoorde acties, die vroeg of laat wel eens mensenlevens zouden kunnen kosten.
Los van deze bedenking , en of men nu voor of tegen het vliegveld te Deurne is, zijn deze optredens, misschien ludiek bedoeld, gewoonweg " misdadig"
Het gedoogbeleid van onze ordehandhavers is daarbij belachelijk en een exponent van misplaatste tolerantie tegen de " milieumaffia".
Een soap in talloze afleveringen die aantoont dat onze " alles moet kunnen " maatschappij haast machteloos staat tegen drukkingsgroepjes allerhande. Wie zijn trouwens deze spotters? moeten zij dan niet op hun werk zijn ,waarom kunnen zij zo maar de wet aan hun laars lappen, wie betaalt of onderhoudt ze?
Wie betaalt bovendien de kluchtopvoering om telkens een bataljon politie op trommelen om de lieverdjes te verwijderen, terwijl de uitbatingskosten van de aannemer oplopen ?
Waar zijn we in godsnaam mee bezig ?
De brave burger die zijn veiligheidsgordel vergeet, kan afdokken, pipo's die bevelen van politie en gerecht negeren worden als " heroes " in het nieuws getoond en gaan vrijuit.
Something rotten in the state of Belgium !

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home