Sunday, January 06, 2008

hoera


Het goud piekte deze week op 860$/ounce ! Lof alom om dit edel metaal als belegging aan te prijzen ! Ik geef toe dat ik alles behalve succesvol ben geweest in de beleggingswereld. De spaarcenten die ik heb, heb ik dus zeker niet vergaard met lucratieve beleggingen en /of beursspeculaties.

Ik heb, gezien mijn leeftijd toch al een en ander uitgeprobeerd op advies van " specialisten ".

Zo kocht ik ooit goud rond de jaren 80 aan ... 800$/ounce. Na 27 jaar wachten krijg ik nu de nominale waarde van mijn belegging terug, prachtig resultaat toch ?

Wel heb ik in al die jaren veel cowboy-verhalen gehoord over fabelachtige winsten in recordtijden ( dramatische verliezen hangt men nu eenmaal minder graag aan de grote klok )

Ik had beter geluisterd naar mijn oudere ( en wijzere vennoot ) die mij 25 jaar terug al voorhield dat een vastrentende risicoloze belegging de maatstaf is van hetgeen men op lange termijn en met alle ups en downs op de beurs kan verwachten als leek.

Nu weet ik dat hij gelijk had, want bij mij is het niet anders !

Maar ja, vooral niet luisteren naar oudere zagers nietwaar , het zelf beter weten, met de kop tegen de muur lopen en met schade en schande op den duur tot inzicht komen is blijkbaar een ingebakken menselijke eigenschap.

Bij deze wens ik de volgende generatie alvast reeds een succesvolle leerschool toe !


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home