Sunday, December 09, 2007

Korte beentjes


Eindelijk hebben we een onderhandelaar-formateur die niet na enkele dagen plat op zijn buik is gaan liggen , maar vastberaden aan onze Waalse vrienden heeft duidelijk gemaakt dat een verdere staatshervorming met meer bevoegdheden ( en verantwoordelijkheden ) voor de deelgebieden vereist is. Bij mijn weten is dat in het verleden door Martens, Dehaene of andere Verhofstadts nooit bereikt.

In Walloniƫ moet men zich nu plots realiseren dat het broekschijterij-tijdperk van de " Vloms" wel eens ten einde kan lopen. Verontwaardiging en ongerustheid zet er de toon.

En in Vlaanderen ? lovende commentaar " de leeuw heeft eens even zijn tanden laten zien "? Vergeet het maar!... "Boekhouder Yves kan het niet, zijn beentjes zijn tekort, Yves is geen leidersfiguur"... is zowat de teneur van onze " progressieve pers!

En dat terwijl nu eindelijk eens iemand ( voorlopig ) standvastigheid en integriteit laat primeren op postjespakkerij. Straffer nog: Verhofstadt ( door de kiezer afgestraft ) wordt in hoedanigheid van 'groot staatsman ' terug erbij gehaald om de knoop te ontwarren!

Ik ben geen CVP ( CD&V ) supporter, maar ik vind dat de " weg met ons " mentaliteit hier een brug te ver slaat. Ik heb overigens de indruk dat Leterme door zijn consequente houding de Vlaamse zaak een grotere dienst heeft bewezen dan velen vermoeden.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home