Tuesday, December 11, 2007

cruise


Gevangenen in boten op Schelde .
De federale overheid overweegt ernstig om de overbevolking in de gevangenissen op te lossen met gevangenisboten. Drijvende gevangenissen hebben het voordeel dat ze snel kunnen worden ingezet, terwijl de bouw van een gewone gevangenis jaren duurt.Mogelijk neemt ons land één van de twee 'bajesboten' over van Nederland. Antwerpen komt in aanmerking als aanmeerplaats ( De tijd 11/12/07 )

Waarom ? De bouw van gevangenissen is " tijdrovend" en de Bajesboot uit Rotterdam is onmiddellijk leverbaar, want overbodig. Leuke dingen voor de mensen , toch ? In Holland is er dus blijkbaar een overschot aan cellen , terwijl wij er 1500 te kort hebben. Merkwaardig !

Nu nog hopen dat de boot centraal aan het ponton van het Steen wordt aangemeerd , zodat de gevangenen zich niet te ver moeten verplaatsen om het stadscentrum te frequenteren!

Vraag blijft wel , wie mag gebruik maken van de buitenkajuiten en wie niet, het risico van discriminatie is hier niet denkbeeldig!

Overigens weeral een win-win situatie! De Hollanders lachen in hun vuistje want slijten hun overbodig schroot aan de " Pelgen " en deze hebben meteen een alternatief voor de mislukte cruise-terminal in "A". Bovendien is op een boot geen binnenkoer, zodat helicopter-ontsnappingen weinig kans maken.
Het gaat hier wel maar over 288 cellen, zouden de Hollanders geen oude treinstellen meer in de aanbieding hebben ? Caravans hebben ze zeker in overvloed te koop !
Caesar wist het al: "De Belgen zijn de grappigste aller Galliërs."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home