Thursday, September 28, 2006

Zorgvuldig bestuur


Eindelijk een ludiek onderwerp in de actualiteit. Ik pik dit eruit niettegenstaande episode 3 van de relletjes Brussel, en vooral de opera Buffo van de regeringscrisis, die met lachende kopjes werd geklasseerd ook in aanmerking kwamen.
De hoofdvogel wordt vandaag afgeschoten door de " commissie zorgvuldig bestuur " onder de auspiciƫn van het ministerie van onderwijs. Voornoemde commissie is op het spoor gekomen van een misbruik dat al een halve eeuw welig tiert in onderwijsmiddens. Wellicht werd het fenomeen uitvoerig en langdurig bestudeerd , maar nu is het zover! De commissie is ervan overtuigd dat de school prioriteiten moet stellen. Die prioriteit is onderwijs verschaffen en niets anders !
Nu is hier toch wel meer dan 50 jaar een loopje meegenomen zeker , en wel door jaarlijks een fotosessie voor de kinderen te organiseren , en nu komt het: "TIJDENS DE LESUREN "
De nostalgische klasfoto's die de meeste van ons nog bewaren, zullen voortaan verbannen worden. Wie de traditie nog in ere wenst te houden moet dat maar trachten te doen via het oudercomite , of een of ander nevenschoolse werking ( apart vzw'tje oprichten misschien ? ), hoe dan ook buiten de lesuren. Bovendien zit er een kommercieel reukje aan heel dat foto-gedoe, de school pleegt immers een " percentje" te innen, en is de morele druk die de kansarme leerlingen ondervinden om toch ook maar een foto te kopen , nog wel rechtvaardig ?
Hoe dan ook , het werd tijd dat aan deze zware corruptie praktijken eindelijk paal en perk wordt gesteld, de commissie heeft voorwaar prachtig werk geleverd, ik zou overwegen om deze dienst
uit te breiden, zodat de huidige bezetting niet het risico loopt om overwerkt te geraken.
keep going!
Update om 12.00h : Minister komt tussen: klasfoto mag, individuele foto niet!
Update om 19.00h : Minister komt tussen: klasfoto mag, individuele foto ook !
O, zalig land der Belgen,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home