Monday, January 21, 2008

Nooit goed


Autosalon trekt 50.000 bezoekers per dag. Thema van het jaar: Wat dacht u ? MILIEU natuurlijk.


Hybridewagens, lage CO2 emissie, agrobrandstof, bio-ethanol... Dus hoogdagen voor de groene jongens zou je geneigd zijn te denken. Ho maar ! Niets is minder waar. De graseters manifesteren zelfs tegen de biobrandstof ! Geniet mee:

"Volgens de milieuorganisaties veroorzaakt een grootschalige invoering van biobrandstoffen een stijging van de voedselprijzen. "Dat veroorzaakt vooral in het Zuiden meer honger", zegt Jeroen Verhoeven van 4x4info, een actiegroep die de nadelen van 4x4's voor het leefmilieu, onze gezondheid en het verkeer in het daglicht wil plaatsen. Maar ook hier bij ons zijn er gevolgen, zoals een vermindering van de koopkracht, zegt Verhoeven. "En dat terwijl het helemaal niet zeker is dat biobrandstoffen wel degelijk de CO2-uitstoot doen verminderen", besluit Verhoeven.Binnen op het salon staan de wagens die rijden op bio-ethanol extra in de kijker. Maar ondanks de inspanningen van de milieubewegingen buiten zijn het toch vooral de 4x4's die veel bewonderende blikken oogsten. " ( vrt )

Intelligente boy die Verhoeven. Hoe zou zijn actiegroep zich naar het autosalon begeven hebben ? En hadden die dan een dagje extra verlof opgenomen, of hoeven die helemaal niet op hun werk te zijn ?


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home