Thursday, November 29, 2007

Liesbeth


Radio 1; programma : De Ochtend
29/11/07:
Presentatrice: een zekere Liesbeth !
Groot nieuws van het milieufront. De Europese ruimtesonde Venus-Express leidt uit talrijke observaties af dat de planeet Venus compleet onbewoonbaar is geworden . De atmosfeer bevat er enorme hoeveelheden koolstofdioxide en zelfs zwavelzuur, de oppervlakte is bezaaid met kraters en de temperatuur bedraagt 500° C. Interessant, hoor ik u zeggen, dat weten we dan ook weer.


Liesbeth weet er echter nog bij te vertellen dat Venus zowat doorgaat als de " tweelingplaneet " van onze aarde en dat wetenschappers vermoeden dat " heel lang geleden " de planeet Venus wellicht erg op onze aarde leek ( en dus helemaal niet zo onherbergzaam moet geweest zijn als thans het geval ) . En dan komt het eruit... Liesbeth vraagt op een ernstige manier aan de rapporteur van dienst, of de opwarming van de aarde er ook niet mee te maken kan hebben !
Je weet wel , CO2, broeikaseffect, gat in de ozonlaag...
Nu zie je wat ervan komt,een onleefbare atmosfeer vol CO2 . Op Venus hebben ze voorzeker in prehistorische tijden ook de goede raad van de milieujongens in de wind geslagen...
Deze Liesbeth-logica krijgt een mens tegenwoordig op zijn nuchtere maag opgediend . Laat ons mekaar geen Liesbeth noemen: de VRT heeft voorwaar intelligente medewerkers!
Moet er nog zand zijn ?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home