Tuesday, August 26, 2008

snel en efficiënt


Wat lees ik in het plaatselijk informatieblad ?
" ...acht OCMW's sloegen in 2007 de handen in mekaar...Studiewerk en grondig overleg leidden tot de oprichting van de vzw Sociaal Verhuurkantoor Woonweb . De vzw zal op de privé-markt woningen huren om ze vervolgens door te verhuren aan de mensen met de laagste inkomens en de dringenste nood aan (her)huisvesting..."
Wat is er heden ( een jaar later dus ) gerealiseerd ?
Geniet verder mee: " de Algemene vergadering en de raad van bestuur werd gekozen en kwam samen ... de selectieprocedure voor een coördinator werd gepland eind juni 2008 . Het Sociaal Verhuurkantoor is dan ook nog niet operationeel ."

Flink gewerkt , jongens en meisjes !!! De "groep mensen die te kampen hebben met een moeilijke situatie " zullen u dankbaar zijn (voor zoveel ijver in amper een jaar tijd) , want daar doen jullie het toch allemaal voor , niet ?

Deze namiddag bracht ikzelf een bezoek aan een lid van deze groep mensen die financiëel krap bemeten zijn. Ik heb het nu over mijn eigen vader, die 87 is, alleen woont in zijn zelf bijeengespaard huisje, en na een volledige arbeidersloopbaan als alleenverdiener voor een gezin met 3 kinderen, nu een royale 800 euro pensioen geniet. Klagen doet hij nooit, en hij kookt, wast en plast zelf, nochtans blijft hij uiteraard niet gespaard van ouderdomskwalen, zicht en gehoor doen het niet meer zo goed, meer dan enkele tientallen meter stappen kost moeite, gewrichten en spieren werken uiteraard eerder moeizaam... maar : moeilijk gaat ook en vooralsnog houdt hij kranig en zelfstandig stand en is niemand verder ten laste. Volledig conform met ons sociaal-beleid dus, men wil toch de ouderling zo lang mogelijk uit de " kostelijke" rusthuizen houden ?
De voorbije drie jaar werd hem in dit kader een zorgkastoelage uitgekeerd van 100 euro/maand , bedrag dat uiteraard meer dan welkom was om zijn "luxe leventje " te kunnen volhouden.
Waarom vertel ik dit nu ? Gisteren kreeg hij controlebezoek van de " sociale -bejaardenbegeleidster " die oordeelt over de toekenning van deze fameuze 100 euro ( zorgkas).
Resultaat: Uit het intervieuw dat deze dame met mijn vader doorneemt , blijkt dat het aantal " punten" die de zelfredzaamheidsgraad moeten weerspiegelen, niet langer voldoende is om de zorgkastoelage nog verder uit te betalen ! M.a.w stel u voor ! Hoe ouder mijn vader wordt, des te flukser wordt hij, en des te beter kan hij de extra 100 euro missen.
Begrijpe wie kan !
Zou hij niet beter af zijn moest hij bij de OCMW-strategen van hierboven terecht gekomen zijn voor extra huursubsidie ?( in plaats van zijn eigen huisje , waar nu volop onderhoudskosten aan zijn , te hebben bijeen geschraapt )
Zou dat voor onze gepamperde en steuntrekkende multicul-verrijkers ook zo in zijn werk gaan , en dergelijke niet controleerbare willekeur even gelaten ondergaan worden? Of zou daar terstond een of andere straathoekwerker bij betrokken worden ?
Of zou het hier dan toch Kafkanië worden ?

Wie zei daar ook weer: " het communisme is nergens zo goed gelukt als in West-Europa !"

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home