Tuesday, June 10, 2008

kif-kif ongerust


"De bijdrage van de economische migratie zal in ons land al bij al marginaal blijven. Bovendien heeft dit dossier de potentie om een nog groter symbooldossier te worden dan het migrantenstemrecht. Concreet zal deze symboliek de torenhoge werkloosheidsgraad van Belgen met Turkse en Marokkaanse roots kunnen overschaduwen. Zij zijn immers nog altijd vijf keer meer werkloos dan de 'autochtone' medeburger. Het is zonder economische migratie al onrustwekkend dat de werkloosheid bij deze mensen sinds 1999 zelfs met de helft is toegenomen. En, last but not least: de economische migratie zou de prikkel om het hoger onderwijs te democratiseren gevoelig kunnen doen afnemen."


Voor diegenen die menen dat de interculturele ( gesubsidieerde ) clubjes een verder diversiteitsbeleid van het Westen voorstaan, bewijst hogerstaande passage ( http://www.kifkif.be/ ) dat onze allochtonen-medelanders in feite minder gastvrij zijn dan zij zich graag voordoen.

Migratie van " hoger opgeleiden " bv zien zij niet zo zitten blijkbaar. Merkwaardig toch ?

Zou het kunnen dat zij vrezen dat de vetpotten op den duur met te veel gegadigden moeten gedeeld worden ? Of erger nog, stel u voor dat ongelovige honden (niet- moslims) worden aangetrokken. En ik die dacht dat multicul zonder grenzen zowat de ideale samenleving onderbouwt. Ik dacht trouwens ook dat ons hoger onderwijs al behoorlijk " gedemocratiseerd " was. Wellicht is het in Marokko en Turkije toch nog democratischer !

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home