Tuesday, June 26, 2007

Ramp


De komst van internet opende nieuwe perspectieven op tal van terreinen. Ondermeer werd de dienstverlening van de overheid hier een instrument ter hand gesteld dat de service aan de burger alleen maar ten goede kan komen. Ik geef een voorbeeld:


Mijn vader is 86. Op 18/01/07 teisterde een stormwind onze contreien . Een jarenoude wilg werd ernstig beschadigd in zijn tuin. Stamdikke takken afgebroken en bij de buren terecht gekomen... kortom miserie alom . Brandweer opgeroepen: zij stonden erbij en keken ernaar !

Verzekering ? niet van toepassing uiteraard! Geen nood , het edel land "snelt " ter hulp.

Op 12 juni wordt mijn vader al aangeschreven door de gemeente, met de blijde melding dat de schade erkend wordt als " algemene ramp ". Hij heeft tot 21 augustus de tijd om een aanvraag tot schadevergoeding in te dienen bij de heer Gouverneur!

Bovendien kan hij alle nodige inlichtingen vinden op de website van de gemeente ! Daar hoeft hij dan enkel volgende link http://www.belgium.be/eportal/application?origin=indexDisplay.jsp&event=bea.portal.framework.internal.refresh&pageid=... te raadplegen en hij komt zomaar te weten waar hij ook de vereiste formulieren ( 15 pagina's + 20 pagina's vade- mecum ) kan downloaden. Die kan hij dan met de nodige omschrijving, attest van eigendom ( 10 € kost ), attest van gezinssamenstelling, copy huwelijkscontract, volmacht van zijn kinderen, attest verzekering van niet tussenkomst, copij verzekeringspolis, schadebestek, foto's, expertiseverslag... in twee exemplaren aangetekend in te sturen.

Toch simpel en vooral praktisch voor een 86 - jarige , nietwaar ?

Nogmaals dank aan onze minister van administratieve vereenvoudiging!


Getuigt wel van respect voor de ouderlingen-generatie die onze welvaart mede heeft opgebouwd !

Bravo, Van Quickendinges, goed bezig !


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home