Tuesday, June 19, 2007

Asiel


Hoogdagen voor de vogelaars ! Sinds 2 dagen wordt het nieuws beheerst door de aanwezigheid van enkele tientallen gieren in het edel land. en dat schijnt zeer uitzonderlijk te zijn ! Vogelspotters komen van ten allen kant toegestroomd om deze allochtone vogels te bewonderen. Sommigen verkeren voorwaar in een hoge staat van extase en staan met hun kijkers op post op ontiechelijk vroege uren om ,de vogels te " spotten " .


Maar: Waar komen ze vandaan, wat drijft hen, waar gaan ze naartoe ?...zou Jambers zeggen.


Het betreft hier " aasgieren " uit de Spaanse pyreneeën ( u kent ze wel uit de cowboy-films, nietwaar ? ) . Ze zijn op zoek naar eten, wegens Europese richtlijn die de Spaanse boeren verbiedt nog langer krengen van vee in de weides achter te laten.

Eerst dacht ik dat de Co2 uitstoot en de global warming de schuldige zou zijn , qoud non dus !

Wat nu gedaan ?

Vzw Vogelbescherming schiet in actie! weten ook niet goed wat te doen , maar vinden niet beter dan om 4 uur in de morgen 200 kg slachtafval te storten in de nabijheid van de overnachtingplaats van de dieren . Het ministerie van leefmilieu was niet bereikbaar om toelating voor deze storting te vragen. ( telefoon bezet, verantwoordelijke was gaan eten, in vergadering enz...)

Heerlijke Belgische toestanden dus. Deze namiddag zal de minister een spoedvergadering houden om de situatie te onderzoeken!

Journalist: " is dit voer geen druppel op een hete plaat ?" . Vogelbescherming: " ja, maar de beestjes kunnen dan toch enige versterking tot zich nemen om de tocht naar hun habitat terug aan te vatten !"

M.a.w. men heeft nog niet door dat deze gieren uiteraard asiel zullen aanvragen zodra ze door hebben dat ze elke morgen een pittig ontbijt aan bed krijgen. Waarom zouden zij nog terug willen naar het onherbergzame hooggebergte waar ze vandaan komen ?

Of denk je dat ze andere drijfveren hebben dan de bewoners van het onherbergzame Rif gebergte in Marokko?



1 Comments:

Blogger stefkens said...

Geachte Heer,
Gelieve u snelstens in boetekledij naar het CGKR te begeven! Met deze laten we u weten vast te stellen dat u zich meer dan een stap te ver op glad ijs heeft begeven. Voor de geschetste inwijkelingen is uw vergelijking niet erg vleiend, ongepast en verkeerd. Iedere echte vogelaar weet dat gieren hier geen eieren leggen.
Hoogachtend,
De witte Djef van Brussel
;-)

4:15 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home