Thursday, June 21, 2007

Meevaller


Carrefour is een wereldspeler in de distributiesector. Overigens ligt deze onderneming mij nauw aan het hart omwille van de langdurige relatie die ik als ondernemer had met de "Belgische poot " . Meer dan 30 jaar was het mijn voornaamste klant. ( Grand Bazar- Priba-Bon Marché - Inno- Maxi-super GB-Unic- Nopri- GB partner... na 10-tallen herstructureringen uiteindelijk in Franse handen : Carrefour . Vandaag hoor ik op het nieuws dat Carrefour opnieuw een herstructurering aankondigt ( sluiting 16 supermarkten die al jaren verlieslatend zijn ). 900 banen verdwijnen. ( op 17.000 ).

Vervelend voor de betrokkenen , maar een meevaller dus voor de regering , de Voka's en aanverwante werkgeversorganizaties, ( die slagen er immers niet in de duizenden openstaande vacatures in te vullen volgens de " goed nieuws show " in onze regime pers). Nu krijgen ze zowaar weeral 900 kandidaten toegestopt, bovenop de 2200 van OPEL en de 3500 van VW ...

Van een opsteker voor onze economie gesproken !

U ziet , lezer , dat uiteindelijk alles in de plooi valt , dank zij onze knappe beleidvoerders die zo maar eventjes 200.000 nieuwe jobs en een ondernemingsvriendelijk klimaat hebben gecreëerd !

Straf !

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home