Thursday, August 17, 2006

Er zijn geen zekerheden meer.


Dat de media in dit land in handen zijn van de " caviaar-linkse " intelligentia is geweten. Dat het bon -ton is om zich als verdraagzaam, anti-racist , super-democraat en pluralist te profileren , ligt uiteraard in dezelfde lijn.
Dat een deel van het publieke ( eerder conservatieve ) denken , hierdoor nog amper een uitlaatklep vindt, is het vanzelfsprekend gevolg.
Enige frustatie dus in het rechtse kamp!
Ik verneem nu dat de entourage van hetVlaams Belang ( o.a. Freddy Van Gaever ) met de gedachte speelt om een " rechtse en objectieve " krant te lanceren.

Twee bedenkingen :

-Rechtse objectiviteit bestaat evemin als linkse.

-Het lijkt mij eerder " wishfull thinking " om in de leefbaarheid van een gedrukt dagblad te geloven, wanneer alle bestaande kranten dalende omzetten boeken.
Beseft de heer Van Gaever dan niet dat de internet-revolutie onomkeerbaar is en nog ongekend potentiƫel biedt ?
Mijn inziens zullen dagbladen in gedrukte versie weldra nog enkel in musea te vinden zijn.
Multimedia is immers de nieuwe informatie drager (internet, I-pod, podcasts, mobile-info , weblogs, video-casting .... )
Met name vooral de I-pod-hype schijnt een dermate vlucht te nemen dat de geschreven pers hier haar ergste concurrent dreigt te vinden.
Nu hoor ik u denken dat de goede oude krant toch een unieke charme en nostalgische " way of living " voor heeft op al deze electronische gadgets.
Neem nu "rustig de krant lezen op WC ", dat is toch voor sommigen een onvervangbaar ritueel en een monopolie voor de " papieren pers ?

Vergeet het!

De IT-industrie heeft ook hier reeds voor een alternatief gezorgd!
Wat dacht u van de I-Plee hierboven afgebeeld ?
Tegelijkertijd WC-papierhouder , docking station voor uw I-pod met dolby-surround speakers en design-attribuut met klasse.

Gelooft u nu nog niet dat de dagen van gedrukt papier geteld zijn meneer Van Gaever, begin dan voor mijn part rustig je krant, maar ik investeer er niet in.

PS: neemt niet weg dat een rechts tegengewicht dringend nodig is in medialand.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home